El pintor aitonenc J.R. Espax lliura un quadre a l’ajuntament PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'obra "Lleida – porxos - 25F" havia de ser el premi del sorteig que es va celebrar per La Marató, però finalment no hi va haver guanyador, així que l'artista va decidir lliurar el quadre a l'ajuntament.

 

Quadre_JR_Espax

 

El passat divendres 8 de març, amb motiu de la celebració institucional del Dia de la Dona Treballadora, va tenir lloc l'acte oficial de lliurament a l'ajuntament d'un quadre de l'artista aitonenc J.R. Espax, una detallada i realista representació pictòrica d'uns porxos lleidatans. En principi, aquesta obra havia de ser el premi del sorteig que es va dur a terme per La Marató, però, donat que ningú en va sortir guanyador, l'artista va decidir donar-la a l'ajuntament.

 

Joan Ramon Espax és un dels artistes pictòrics vius de més renom i reconeixement de les terres de Lleida. Va néixer l'any 1949 i va començar a pintar de ben jove. De fet, als 18 anys ja ser finalista en un concurs de pintura a Marbella i als 20 va exposar les seves obres per primera vegada a l'Expo Art. Pocs anys després va traslladar la seva residència de Barcelona a Aitona, el poble en el que ha passat la major part de la seva vida.

 

Després d'alguns anys de treballar en una empresa elèctrica i deixar la pintura en un segon pla, J.R. Espax va tornar a agafar el pinzell amb motiu de la celebració del I Concurs de Pintura Ràpida d'Aitona. Des d'aleshores es dedica exclusivament a la pintura i ha participat en desenes de certàmens d'arreu del país, a més de donar classes un cop per setmana i de forma gratuïta als seus 12 alumnes del Grup d'Art Aitonenc. Ha exposat a galeries d'Espanya i Europa i ha aconseguit primers premis i mencions d'honor a diferents certàmens.

 

Des de l'ajuntament d'Aitona es considera un autèntic privilegi poder incorporar al patrimoni del poble un quadre de tanta qualitat i excel•lència. En aquest sentit, es dóna les gràcies al Sr. Espax per la seva generositat i implicació profunda amb el municipi.

 
Desenes d’aitonenques participen en les activitats del Dia de la Dona Treballadora PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'Ajuntament d'Aitona ret el seu particular homenatge a les dones treballadores del municipi amb una xocolatada i un taller de "rissoteràpia"

 

Presntci_inicial

 

Un any més l'Ajuntament d'Aitona s'ha sumat a la celebració del Dia de la Dona Treballadora. Donada la sensibilitat de l'equip de govern envers el paper de les dones en la nostra societat, al llarg del dia d'avui s'han dut a terme algunes activitats festives amb l'objectiu de commemorar la jornada i donar l'oportunitat de divertir-se i passar una bona estona a totes les dones del municipi.

 

    Dona8      Dona9 

 

La diada ha començat a les 10 del matí amb una xocolatada amb coca a l'ajuntament que ha comptat amb la participació d'algunes de les regidores que formen part de l'equip de govern municipal, l'alcaldessa Rosa Pujol entre elles, i la presidenta de l'Associació de Dones d'Aitona, Pilar Bon. Ha estat una estona distesa i molt agradable en què desenes de dones del poble han tingut l'ocasió de degustar un magnífic i original esmorzar en companyia de veïnes i amigues. Així mateix, s'ha dut a terme la lectura de la "Declaració Institucional del 8 de Març de 2013", un manifest oficial sobre el Dia de la Dona Treballadora que, entre d'altres coses, vol ser un text reivindicatiu de les conquistes aconseguides per les dones durant dècades de lluita en contra de la discriminació de gènere.

 

  Dona7        Dona6

 

Tot seguit s'ha procedit a l'acte de lliurament oficial d'un quadre de l'artista local J.R. Espax a l'ajuntament, una obra de gran qualitat que porta per títol "Lleida – porxos -25F" i que havia de ser el premi del sorteig que es va dur a terme per La Marató. Donat que ningú en va sortir guanyador, l'artista ha decidit donar l'obra a l'ajuntament.

 

Donaci_quadre

 

Ja a la tarda, una seixantena de dones s'han tornat a aplegar a l'ajuntament per tal de reprendre les activitats festives. La psicòloga aitonenca Laia Remolà ha impartit un original i divertit taller de "rissoteràpia" que ha despertat la hilaritat de totes les presents. La sessió ha començat amb una breu introducció sobre el concepte de "rissoteràpia" i ha continuat amb un seguit d'exercicis que, partint del poder terapèutic del riure, han ajudat les participants a relaxar-se, oblidar els problemes durant una estona i passar un temps agradable.

 

Risso_1

 

  Dona4        Dona5

 

Per concloure la jornada s'ha tornat a fer lectura del manifest que s'havia llegit al matí, a fi de donar l'oportunitat de sentir-lo a totes les dones que no havien pogut assistir a la xocolatada. 

 

Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona, s'ha mostrat molt satisfeta un cop acabades les activitats i ha declarat sentir-se "agraïda de poder celebrar al costat de les dones aitonenques aquesta data tan especial", unes dones que, novament en paraules de la pròpia alcaldessa, "lluiten dia a dia i sense descans per tirar endavant les seves famílies i els seus projectes personals". 

 

Des de l'Ajuntament d'Aitona es dóna les gràcies a totes les dones del poble per la seva participació en les activitats d'avui.

 
Vine a celebrar el Dia de la Dona Treballadora! PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'Ajuntament ha previst per aquest divendres 8 de març una jornada festiva per commemorar aquesta cita que reivindica el paper de la dona al món

 

Cartell_Dia_de_la_Dona

 
<< Inicia < Anterior 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Següent > Final >>

Pàgina 432 de 442
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.