Aitona, municipi referent en accions formatives per a la igualtat i l’empoderament de les dones PDF Imprimeix Correu electrònic

Membres de la FEMP i de la Subdirecció General d’Estudis i Cooperació de l’Institut de les Dones han visitat Aitona per a conèixer de primera mà l’oferta de cursos, eines i recursos formatius que s’ofereixen a les dones.

 

4b948e65-9550-4db7-b7f0-61abe2f519f1


Aquest dilluns 17 d’octubre Aitona ha rebut la visita de Joaquín Corcobado, cap de l’Àrea de Ciutadania i Drets Socials de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP); María del Pilar Fraile, tècnica de la Direcció General d’Igualtat i Política Institucional de l’Àrea de Ciutadania i Drets Socials; i Isabel García Calvo, tècnica de la Subdirecció General d’Estudis i Cooperació de l’Institut de les Dones del govern espanyol.

 

L’objectiu d’aquesta trobada -on també hi ha estat present la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Aitona, Maria Antònia Royes- era mostrar de primera mà als representants de la FEMP i de l’Institut de les Dones l’oferta formativa per a dones que s’ofereix al llarg de l’any al municipi.

 

En aquest sentit, la FEMP i l’Institut de les Dones col·laboren amb l’Ajuntament d’Aitona subvencionant diferents cursos que tenen com a objectiu fomentar la igualtat i l’empoderament de les dones a través de la formació i de la generació de noves oportunitats laborals.. Entre ells, per exemple, enguany es duu a terme al municipi un curs sociosanitari que s’imparteix al Centre Municipal de Serveis en el marc del projecte “Dones Rurals”.

 

Maria Antònia Royes explica que “l’Ajuntament d’Aitona treballa diàriament  per la gent de poble. I en aquest context vam detectar que hi havia dones que necessitaven poder ubicar-se o reubicar-se en el món laboral. Des d’aquesta perspectiva vam idear un projecte on un tècnic ajuda a les dones que ho necessitem a crear un itinerari complert per la cerca de feina, passant per la formació”.

 

Aquest curs sociosanitari té com a objectiu formar a dones de l’àmbit rural en temes relacionats amb la cura de la gent gran; un àmbit on hi ha una creixent demanda de personal i, per tant, una important via d’accés al mercat laboral. Aquest curs està format per tres mòduls:

 

  • Primers auxilis en l’atenció sociosanitària: del 3 al 7 d’octubre.
  • Entrenament de la memòria en persones amb envelliment sà: 13, 14, 17,19 i 20 d’octubre.
  • Intervenció socioeducativa en equipaments de gent gran: del 24 al 28 d’octubre.

 

Maria Antònia Royes assegura que la formació, l’adquisició d’habilitats i capacitats és la via més eficaç per a l’empoderament de la dona, per a poder transitar cap un model social més igualitari, deixant de banda el model del patriarcat que ens ha governat durant molts anys”.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.