L’Ajuntament exigeix al Departament de Salut una prestació òptima del servei d’atenció primària PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori reclama la incorporació de més professionals sanitaris i la cobertura de totes les guàrdies.

 

FqOgxF_XwAA5giY_11zon


L’Ajuntament d’Aitona segueix treballant per a garantir al municipi i al territori una assistència sanitària òptima per a tots els veïns i veïnes i la millor conciliació possible per a tots els professionals de l’àmbit sanitari.

 

Per tot plegat, el consistori exigeix al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la contractació de més professionals sanitaris que donin cobertura de forma presencial als consultoris locals, cobrint així totes les guàrdies.

 

I tot, després que l’EAP Serós hagi comunicat als ajuntaments que a causa de l’increment progressiu de les incidències diàries que afecten a la plantilla de metges de l’ABS Seròs, a les jubilacions, i a la no incorporació de cap professional; en aquests moments només prop d’un 60% dels professionals sanitaris estan exercint al seu lloc de treball. Una circumstància, a més, que implicarà que -si bé els consultoris locals romandran oberts amb el mateix horari que fins ara i amb professionals d’infermeria- s’hauran de redefinir els horaris de presencialitat dels metges.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, defensa que “aquesta situació és insostenible tant per a la població com per als professionals sanitaris. Necessitem que Salut contracti més metges per a garantir un servei tan bàsic i essencial com aquest; i més, en poblacions amb una gran presència del col·lectiu de gent gran com és el nostre”.

 

Rosa Pujol, a més, destaca que “no n’hi ha prou amb atenció telefònica, necessitem que es cobreixin totes les guàrdies i garantir la presència dels metges als consultoris locals. És injustificable que se segueixi perpetuant una situació com aquesta que portem molt de temps denunciant i que ha de ser resolta amb la màxima urgència. Ens hi va la salut”.

 

Finalment, Rosa Pujol alerta que “aquesta situació s’agreujarà encara més, si no s’hi posa ja remei, d’aquí un mes, quan començarem la campanya de recollida de la fuita i la població en municipis com el nostre és duplicarà o triplicarà. Els professionals sanitaris estan en una situació límit , actualment. Estan cremats i sense expectatives de millora...”.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.