Aitona tanca una campanya de la flor històrica amb més de 27.000 visitants PDF Imprimeix Correu electrònic

El projecte de Fruiturisme es consolida com una de les propostes turístiques estacionals més atractives i amb més projecció de tot el sud d’Europa.

 

56c1e149-0a52-4e53-80dd-5da9e9f414f8_11zon


Aitona ha tancat aquests darrers dies la temporada turística de la floració del 2023 després de quatre setmanes de gran afluència de visitants a la vila. Un total de 27.300 persones -en el que és un rècord de participació- han pres part aquest any de la campanya i han gaudit de l’experiència única de passejar pels camps de presseguers en flor.

 

Així, Fruiturisme confirma l’enorme interès que genera el projecte dins i fora de les nostres fronteres. Un interès creixent que també s’ha tornat a manifest en l’arribada de visitants de totes les nacionalitats, destacant-ne sobretot de països asiàtics com el Vietnam

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, fa una valoració molt positiva de la campanya d’aquest 2023 i destaca que “les xifres de participació han superat totes les nostres expectatives. La floració ha tornat a Aitona amb més força que mai i el projecte ha sabut estar a l’altura de tots els visitants oferint-los una oferta lúdica i cultural que ha enamorat a tothom”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “és un orgull veure com un cop més tots els nostres veïns i veïnes, pagesos, voluntaris, cooperatives, SAT’s, entitats... s’han bolcat amb la campanya. Ells són la clau d’aquest èxit i el motiu pel qual Fruiturisme i Aitona està en boca de tothom i son un actiu i un atractiu turístic privilegiat i únic al sud d’Europa”.

 

Un any més, mitjans de comunicació d’arreu s’han fet ressò de la campanya a través de diferents notícies, reportatges, entrevistes o programes en directe des dels camps fruiters en flor d’Aitona. És el cas, per exemple, del programa “Islàndia” de RAC1, ETB, La Sexta, Tele5, TV Lleida, el programa “Tot es mou” de TV3, l’espai “Va de verd” de La2, el programa “Paisatges encreuats” de la XAL, l’agència alemanya de notícies Ruptly, la revista francesa Blumenhaus; o el SX3, el nou Super3.

 

També cal destacar la visita de Joel Castanyé, ambaixador de la iniciativa “Apadrina un fruiter” d’aquest 2023, acompanyat d’alumnes en pràctiques del seu restaurant La Boscana per a conèixer el procés de l’arbre i com aplicar tècniques gastronòmiques partint de la flor.

 

Finalment, també cal posar en valor iniciatives com la campanya titulada “Amor libre” que Jaiak i Joan Conejo han roda a Aitona durant la floració; o el concurs intern que l’empresa Zara va organitzar al municipi.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.