L’Ajuntament instal·la una quarantena de plaques a Els Tabollets i a la potabilitzadora PDF Imprimeix Correu electrònic

L’actuació té per objectiu augmentar la producció i autoconsum d’energia renovable al municipi i, alhora, reduir la despesa energètica.

 

Plaques_llar_dinfants


L’Ajuntament d’Aitona ha instal·lat un total de 20 plaques fotovoltaiques sobre la coberta de la llar d’infants Els Tabollets i 20 més a l’edifici de la potabilitzadora d’aigua municipal. Aquesta instal·lació solar, de 505 w i amb una potència de 10,10 kW per hora en el seu pic màxim de rendiment, permetrà millorar l’eficiència d’ambdós edificis municipals, generant així un estalvi de consum energètic i reduint-ne les emissions de CO₂.

 

La instal·lació d’aquestes noves 40 plaques se suma a les ja habilitades fa alguns mesos al Centre de Serveis,  l’Ajuntament i l’Edifici Multifuncional. En total, se’n van instal·lar 194.  Tots aquests edificis municipals són capaços, a dia d’avui, de generar de forma autònoma i neta fins a un 65 % de l’energia que necessiten per funcionar, la qual cosa en redueix en gran mesura la petjada ecològica.

 

Segons l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, la instal·lació d’aquestes noves plaques solars demostra “la  ferma aposta del govern municipal per la transició energètica” i posa de manifest la voluntat de l’Ajuntament de seguir “estenent les energies renovables al municipi”. En aquest sentit, el regidor d’Habitatge, Promoció Econòmica i Transició Energètica, Jordi Vidal, espera poder tirar endavant més projectes com aquest, que permetin al poble “ser més sostenible i eficient” i que facilitin “la transició del model energètic actual cap a un menys dependent dels combustibles fòssils”.

 
L’Associació de Gent Gran d’Aitona rebrà un donatiu de Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank, pe PDF Imprimeix Correu electrònic

Gràcies a aquest acord, que s’ha fet efectiu aquest dijous 9 de novembre al matí, l’associació aitonenca rebrà 8.500 euros destinats al desenvolupament, durant el proper curs, d’aquest valuós servei, que ja compta amb 45 persones usuàries.

 

Imatge_signatura_conveni


L’Associació de la Gent Gran d’Aitona i Fundació “la Caixa”, han signat aquest dijous 9 de novembre a les 10 h, un conveni gràcies al qual l’entitat aitonenca rebrà un donatiu de 8.500 euros per desenvolupar el servei d’estimulació, manteniment i seguiment cognitiu individualitzat i suport emocional durant aquest curs.

 

El servei d’estimulació, manteniment i seguiment cognitiu individualitzat i suport emocional, que actualment es presta al Centre de Serveis d’Aitona, va ser impulsat conjuntament fa 8 anys per l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Aitona i l’Ajuntament. Es tracta d’un programa adreçat a gent gran i a persones amb algun tipus de problema de salut mental, que ofereix suport professional a les persones beneficiàries i a les seves famílies. Des dels seus inicis, el nombre d’usuaris que se’n beneficien no ha parat de créixer. Actualment compta amb un total de 45 persones usuàries distribuïdes en 5 grups, constituïts en funció de les necessitats terapèutiques requerides per les diferents persones que hi participen.

 

Per part de l’Ajuntament, l’acte de signatura del conveni ha comptat amb la presència de l’alcalde accidental, Jordi Jaume Vidal, i la primera tinenta d’alcalde, Maria Antonia Royes. Com a representants de CaixaBank hi han estat presents el director de l’Àrea de Negoci Lleida Sud, Andrés Ríos, i la directora de l’oficina d’Aitona, Carme Mas. Per part de l’Associació de Gent Gran d’Aitona, hi ha assistit el president de l’entitat, Octavi Benages.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, es mostra “satisfeta per l’acord aconseguit”, ja que permetrà “seguir millorant la qualitat d’aquest servei, que va ser pioner a la comarca i ofereix un tipus d’atenció, molt personalitzada, impossible de trobar en altre espais”.

 

 
Aitona presenta les II Jornades de formació i difusió didàctica sobre Robert Capa PDF Imprimeix Correu electrònic

Els dies 4 i 5 de novembre el municipi acollirà conferències, taules rodones, recreacions històriques i una ruta guiada a càrrec de l’historiador Joan-Ramon González. La programació d’aquests dies es complementarà el dia 7 de novembre amb un cicle de xerrades sobre l’impacte de les guerres a la població civil.

 

Presentacio_II_Jornades_Robert_Capa_1


L’Ajuntament d’Aitona ha presentat aquest dimecres 25 d’octubre al matí, en una roda de premsa a la Sala Magna, el programa d’activitats de les II Jornades de formació i difusió didàctica sobre Robert Capa.

 

La iniciativa, impulsada pel consistori amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i el Col·legi de Periodistes, oferirà durant el cap de setmana del 4 i 5 de novembre diferents propostes didàctiques i divulgatives sobre la figura i l’obra d’aquest important fotògraf, així com de la tasca dels professionals que, d’una manera o altra, ajuden a posar imatges i paraules als esdeveniments històrics.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que la celebració d’aquest seminari “dona continuïtat al projecte encetat l’any passat i que va ser tot un èxit” i agraeix “l’esforç i dedicació” de totes les persones i institucions implicades en l’organització d’aquest esdeveniment.

 

Dissabte, 4 de novembre

Les II Jornades de formació i difusió didàctica sobre Robert Capa començaran el dissabte 4 de novembre amb la conferència “Evolució del periodisme de guerra en la història des dels anys 30”, a càrrec de Paloma Aznar, escriptora, cineasta i periodista. L’activitat tindrà lloc a les 10 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aitona.

 

Posteriorment, a les 12:30 h, se celebrarà la taula rodona “Les imatges, la notícia i la història”. La taula, moderada per Anna Sàez, directora del diari Segre, comptarà amb la participació de Joan-Ramon González, Quintí Casals i Josep Ignasi Rodríguez, com a historiadors, Anna Surinyach i Paloma Aznar, com a fotoperiodistes, i Laura Alcalde, com a presidenta del Col·legi de Periodistes de Lleida.

 

Diumenge, 5 de novembre

L’endemà, diumenge 5 de novembre, les Jornades es complementaran amb tres activitats més:

 

  • “Recreació històrica”, a càrrec del Grup de Recreació Històrica “Ejército del Ebro” i “Recreació Història i Patrimoni Junts”. L’activitat tindrà lloc de les 10:30 a les 13:00 h.
  • “Visita guiada Ruta Robert Capa”, de la mà de l’historiador Joan-Ramon González. L’activitat, que tindrà lloc les 10:30 h, té un preu de 5 euros per persona. Inscripcions el mateix dia.
  • “Cançons de trinxera”, a càrrec de Ramon Redorta. El punt de trobada serà La Serrabrisa. L’activitat s’iniciarà a les 12 h.

Dimarts 7 de novembre

El cicle “L’impacte de les guerres sobre els civils” inclourà dues xerrades, una adreçada alumnes d’ESO i un altra al públic general:

 

  • “La guerra no és un espectacle”, a les 10:30 h. Adreçada a alumnes d’ESO.
  • “La dignitat és el que importa”, a les 19:00 h. Oberta a tothom.

El conferenciant serà Gervasio Sánchez, periodista, reporter de guerra i fotògraf. En Gervasio té una llarga trajectòria en la cobertura de conflictes bèl·lics, ja que ha estat reporter fotogràfic en la majoria de conflictes de guerra a l’Amèrica Llatina, a la Guerra del Golf i a Bòsnia, entre d’altres.

 

La presidenta del Col·legi de Periodistes de Lleida, Laura Alcalde, serà l’encarregada de donar la benvinguda a les escoles participants i acompanyarà Gervasio Sánchez en les seves conferències.

 

En què consisteix la “Ruta Robert Capa”?

La Ruta Robert Capa, nascuda fa dos anys, és un recorregut a peu que permet seguir les passes del famós fotògraf quan va documentar el darrer atac de l’exèrcit republicà a Catalunya. Cobreix una distància de prop d’un quilòmetre per l’entorn d’Aitona i inclou plafons informatius en diferents idiomes on s’explica detalladament el recorregut del fotoperiodista Ernö Friedmann -conegut amb el pseudònim Robert Capa- per Aitona el 7 de novembre de 1938.

 

Robert Capa va documentar fotogràficament la darrera ofensiva de l’exèrcit republicà a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola, que pretenia arribar a Fraga i facilitar la retirada de les tropes que portaven lluitant a l’Ebre des del 25 de juliol. L’atac va tenir com a escenari diversos emplaçaments de La Serrabrisa i va ser repel·lit de forma contundent per les tropes franquistes.


L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, posa en valor el fet que la Ruta “s’ha convertit en una de les propostes de Fruiturisme amb més èxit de participació, tal com demostren les més de 600 persones que l’han visitat en el que portem de 2023”. Pujol afegeix que aquesta activitat ha permès “avançar en el camí cap a un Fruiturisme cada cop més desestacionalitzat i menys dependent del moment de la floració dels arbres fruiters”.


 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 452
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.