L’Ajuntament signa un conveni pel foment del desenvolupament local i l’ocupació PDF Imprimeix Correu electrònic

El conveni s’ha signat de forma conjunta amb diferents municipis del Segrià Sud.

 

20750f9d-8b4b-49ad-8d4f-bf2891e7e6ab


Aquest divendres 2 de desembre s’ha formalitzat al Consell Comarcal un conveni dels municipis del Segrià Sud -entre ells, Aitona- pel finançament del projecte de cooperació en matèria de desenvolupament local i ocupació. A l’acte de signatura hi ha estat present la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Aitona, M. Antònia Royes.

 

Entre els municipis signants, a part d’Aitona hi ha Alfés, Almatret, Aspa, la Granja d’Escarp, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Sarroca de Lleida, Seròs, Sunyer i Torrebasses.

 

En aquest sentit, tots aquests ajuntaments coincideixen que formen una realitat territorial diferenciada, la qual ve afrontant greus problemàtiques socials i econòmiques, tals com fortes dinàmiques migratòries -tant internes com externes- envelliment de la població, dependència econòmica, dificultat d’accés a l’habitatge o la reduïda capacitat de retenció del talent, entre d’altres, els quals reclamen una resposta decidida i unitària per part de les administracions i els agents econòmics que hi desenvolupen llur activitat. I, per tot plegat, s’aposta per impulsar un projecte comú que aposti pel desenvolupament local i pel foment de l’ocupació en aquests diferents municipis.

 

En el marc d’aquest conveni, l’Ajuntament d’Aitona haurà de cofinançar el projecte amb una inversió màxima de 546,47€ aquest 2022; i de 2.318,37€ l’any 2023. A més, també es compromet a col·laborar de forma activa en la planificació i l’execució  de les accions previstes.

 

 
Aitona, amb La Marató de TV3 PDF Imprimeix Correu electrònic

Els dies 10 i 11 de desembre se celebraran al municipi diferents activitats lúdiques, culturals i solidàries obertes a tota la població.

 

c364e44c-30f9-4a85-bde0-9a6c3b25b94a

 

Aitona manté el seu ferm compromís amb el foment i la promoció de la recerca biomèdica d’excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties a través de campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació. Per tot plegat, el municipi se suma un any més al projecte solidari que impulsa la Fundació La Marató de TV3.

 

Amb l’objectiu de recaptar fons i donar un impuls econòmic a la investigació mèdica de les malalties cardiovasculars, incentivar l’esperit solidari i donar a conèixer als aitonencs i aitonenques aquestes afeccions, l’Ajuntament i les entitats locals -a qui el consistori posa en valor, un any més, la seva implicació directa en el projecte- han dissenyat aquest any 2023 diverses propostes pels dies 10 i 11 de desembre.

 

Dissabte 10 de desembre, al Pavelló Poliesportiu:


  • 16 h: master class de zumba.
  • 17 h: berenar solidari i xocolatada popular.
  • 17.30 h: bingo solidari.
  • 19.30 h: música i karaoke a càrrec de l’Anselmo i Josep.

 

Diumenge 11 de desembre:


  • 09 h, a la pista descoberta: “Correm per La Marató”. Caminada i esmorzar solidaris (entrepans a la brasa, vi, cervesa i aigua). Preu solidari, 5€. Venda de tiquets a BonArea, Materials Casala i Botiga Miracle. Organitza: Club d’Atletisme d’Aitona.
  • 11 h, a la plaça del Pavelló Poliesportiu: master class de spinning. Preu solidari, 5€.

 

A més, enguany tothom podrà tornar a col·laborar amb La Marató de TV3 adquirint la polsera solidària, que té un cost de 10€. A més de col·laborar, aquesta polsera dona accés a tots els actes programats pel 10 i 11 de desembre a Aitona en el marc de La Marató de TV3. Les polseres es poden adquirir de forma anticipada a l’Ajuntament i a través dels membres de les associacions del poble.

 
Les obres de construcció del mirador al Castell d’Aitona destapen noves troballes arqueològiques PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest mirador és un dels projectes que l’Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla de Foment Territorial del Turisme promogut per la Generalitat de Catalunya.

 

286f486f-f456-4551-9f54-132b49949be0


L’Ajuntament ha començat recentment les obres d’habilitació al Castell d’Aitona d’un mirador amb vistes al poble i a la vall. Es tracta d’un projecte que el consistori està executant a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

 

I en el marc de la construcció d’aquest equipament l’Ajuntament també està executant a la zona, a través d’una subvenció de la Generalitat, diferents tasques arqueològiques per tal de cercar la possible existència d’estructures soterrades.

 

En aquest sentit, els darrers treballs arqueològics duts a terme han permès noves descobertes importants: restes de ceràmica, molta d’ella pràcticament sencera, que -pendent encara d’estudi- s’estima que podria datar dels segles XIV o XV. Aquesta ceràmica s’ha descobert en una cisterna amb unes dimensions totals de 3,90 x 2,90 metres, que era un dels punts d'emmagatzematge d'aigua que proveïa les necessitats dels residents del castell durant l'època medieval.

 

Ara tot aquest material arqueològic serà estudiat amb deteniment i l’objectiu de l’Ajuntament és que totes les troballes rellevants que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell s’incloguin dins el projecte de Futurisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del Castell i del poble d’Aitona.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 438
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.