Suma’t al 25N! Suma’t al Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones! PDF Imprimeix Correu electrònic

Divendres 25 de novembre el Centre Municipal de Serveis acollirà un taller de fotografia.

 

25nov


El 25 de novembre es commemora arreu del món el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, una jornada dedicada a posar de manifest l’existència de les violències contra les dones en tota la seva magnitud,  així com la implicació d’administracions i societat per a facilitar recursos que la combatin i posicionar-se en contra de qualsevol forma de violència masclista.

 

I Aitona se sumarà, un any més, a la celebració d’aquesta diada amb l’organització aquest divendres 25 de novembre d’un taller de fotografia. L’activitat tindrà lloc al Centre Municipal de Serveis a partir de les 15.30 h i per a participar-hi no cal inscriure’s.

 

En què consistirà el taller de fotografia?


L’Ajuntament oferirà a totes les participants un espai amb un clima de confiança i, sobretot, de llibertat perquè les dones puguin compartir les seves experiències vitals a través de fotografies i poder recordar com era la seva vida en el passat i com ha evolucionat fins a dia d’avui.

 

Per tot plegat, cada dona participant en el taller haurà de portar, com a mínim, una fotografia on apareixia ella -sola o acompanyada- en el passat, i una altra fotografia que sigui més recent. D’aquesta manera, cadascuna tindrà l’oportunitat d’explicar les seves vivències, experiències o situacions fa uns anys enrere, i com la seva vida ha canviat d’una fotografia a una altra.

 

Finalment, s’enganxaran totes les fotos en un mural per així poder donar visibilitat a cada una de les persones i crear un vincles amb totes les assistents.

 
L’Ajuntament congela impostos i taxes per al 2023 PDF Imprimeix Correu electrònic

En les noves ordenances fiscals el consistori aposta per a seguir reduint un any més la pressió fiscal dels veïns i veïnes com a conseqüència de la bona salut de les arques municipals.

 

Imatge_ordenances


El Ple de l’Ajuntament d’Aitona ha donat llum verda a les noves Ordenances Fiscals Reguladores dels Tributs Municipals per al 2023. En línies generals, les ordenances aprovades segueixen una línia continuista respecte el curs actual i el gruix principal d’impostos i taxes queden congelats.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor que “l’Ajuntament d’Aitona té unes finances plenament sanejades fruit de la tasca ingent i de primer nivell que s’ha fet al llarg dels darrers anys. I això no només ens permet reduir la pressió fiscal dels nostres veïns i veïnes, sinó també executar tots aquells projectes i inversions que són necessàries pel municipi”.

 

Amb tot, les ordenances per al curs vinent presenten tres grans novetats: primer, la taxa de gestió de residus, que retorna als 44,50€ per persona. Segon, l’aplicació de noves exempcions fiscals en l’Ordenança reguladora de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM):

 

  • Exempcions als vehicles matriculats a nom de persones amb mobilitat reduïda i per al seu ús exclusiu.
  • S’estableix una bonificació del 100% de la quota als vehicles que tinguin una antiguitat mínima de 25 anys comptats a partir de la data de fabricació.
  • Bonificació en funció de la classe de carburant o les característiques del motor i la seva incidència amb el medi ambient: els vehicles classificats com a zero emissions gaudiran d’una bonificació del 75%; i els vehicles classificats com a ECO, d’una bonificació del 30%.

 

Finalment, també s’estableix una nova bonificació en l’Ordenança de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres:

 

  • Bonificació del 50% a favor de les construccions, instal·lacions o obres que incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.
 
El 26 i 27 de novembre vine a gaudir d’Aitona en Tardor PDF Imprimeix Correu electrònic

Durant tot un cap de setmana se celebraran al municipi diferents propostes lúdiques i culturals per a tots els públics. Descarrega't el programa d'activitats.

 

Cartell


Aquest mes de novembre arriba Aitona en Tardor. Un esdeveniment impulsat per l’Ajuntament -a través del projecte de Fruiturisme- amb l’objectiu de dignificar i donar a conèixer la tasca de la pagesia, el vincle d’Aitona amb els fruiters, els llocs i espais emblemàtics de la vila i l’entorn natural privilegiat que envolta el nostre poble.

 

Aitona en Tardor tindrà lloc al llarg de tot un cap de setmana, el 26 i 27 de novembre, amb diferents propostes lúdiques i culturals per a tots els públics. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “la tardor és una època de l’any molt especial i única a Aitona. Els nostres camps fruiters, coneguts i apreciats arreu durant tot l’any, es tenyeixen de colors ocres oferint un mosaic visual realment espectacular que enamora a tothom qui el trepitja. Una estació de l’any, per tant, que cal viure i gaudir de primera mà a casa nostra, passejant entre els arbres i gaudint del nostre patrimoni i la nostra cultura”.

 

Dissabte, 26 de novembre


A les 16 h se celebrarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament la taula rodona “L’origen de l’arbre fruiter a Aitona: una història plena de protagonistes”, amb la participació de Santiago Gómez Tufet, Josep Anton Agustí Jornet, Juan Masot Espax, Teresa Ibars Gómez, Dolors Roca Masot i Maria Teresa Camí Camí; i moderat per Anna Sáez.

 

I a les 17.30 h, a Sant Gaietà, s’inauguraran dues exposicions: “Llocs desapareguts d’Aitona” i “Eines de la pagesia”.

 

Diumenge, 27 de novembre


A la plaça del Pavelló Poliesportiu d’Aitona se celebraran les següents activitats:

 

  • 09 h: esmorzar popular amb entrepans de llonganissa i refresc (3€), amb la col·laboració de l’Associació de Romanesos d’Aitona.
  • 09 h: ruta llarga en bicicleta (aprox. 30 km). Hi haurà opció de lloguer de bicicletes.
  • 10 h: ruta per a famílies en bicicleta (aprox. 6 km). Hi haurà opció de lloguer de bicicletes. Activitat gratuïta. No calen inscripcions.
  • 10 i 11 h: visites guiades amb pagesos i guies (12€/persona). Inscripcions al 973 79 40 10.
  • 12.30 a 14 h: vermut musical amb DJ Werner.

 

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 438
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.